urantia logo

 Urantia metopi

LIANA e mail

Newsletter

Λιάνα Τελειώνη

        Λιάνα Τελειώνη

facebook

Διαχείριση του Άγχους

3 DVD

Νεότητα-Λάμψη-Ευεξία

DVD 9

Βελτίωσε την Υγεία σου

6 DVD 2

ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

O Ιδανικός Σύντροφος

στη Ζωή σου

4 DVD

Απέκτησε το Ιδανικό

Βάρος

2 DVD

Αυτοπεποίθηση &

Αυτοεκτίμηση

DVD 7

Ενεργοποίηση Πλούτου

DVD 8

Διακοπή Καπνίσματος

1 DVD

Απαλλαγή από αϋπνία

5 DVD

Ευλογημένη Γονημότητα

gonimotota

Η Εξέλιξη της Ψυχής - Βιβλίο & Cd με 3 διαλογισμούς

banner exelixi 1

Η Εξέλιξη της Ψυχής - 18 Διαλογισμοί σε 6 Cd

banner exelixi 2

 

Reiki- Ολοκληρωμένος Οδηγός της Γνώσης και της Άσκησης

302568 290399397654520 1609721326 n

Γαία - Το Κοσμοδρόμιο των Θεών

banner gea

Η Γνώση που Αφυπνίζει

Λιάνα Τελειώνη Βίντεο Δωρεάν Μαθήματα

2015 09 30 13 22 48.426

Κρύων: Δωρεάν Βιβλία

banner kryon

Η Σοφία του Κρύων

Αποτέλεσμα εικόνας για Kryon

The Urantia Book Δωρεάν 4 Βιβλία

κατάλογος

Η Επιστροφή του Χριστού Δωρεάν Βιβλία

416573 413152328724682 2014103257 o

Βιβλίο από τον Ιησού Μαθήματα Θαυμάτων

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιησούς απο την Ναζαρετ

Jiddu Krishnamurti - Ο Ρόλος του Λουλουδιού

Σχετική εικόνα

Οsho - Oι Δέκα μη Εντολές

Αποτέλεσμα εικόνας για οσσο

Έκχαρτ Τόλλε Για το φόβο

Αποτέλεσμα εικόνας για εκχαρτ τολλε

Ρόμπερτ Ηλία Νατζέμυ Δωρεάν Mαθήματα

ceb5cebdceb1cf84ceb7 cebdceb1cf84ceb6ceb5cebccf85

Κρύων: Θετικές Δηλώσεις!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για θετικές δηλώσεις

Dr. Robert Morse! - Σώζει Ζωές!!!

Σχετική εικόνα

Χορτοφαγική Ωμοφαγία!

Σχετική εικόνα

Ο νόμος της δικαιοσύνης είναι αδυσώπητος

BernarSo copy

Το Θαύμα των Χυμών

Το Θαύμα των Χυμών

Οι Top 27 Αλκαλικές Τροφές Στον Πλανήτη!

98

Γράμμα στον καρκίνο…

Ένα εμψυχωτικό αποχαιρετιστήριο γράμμα στον καρκίνο...

Το Χρήμα ως Χρέος

banner bank 1

ESM: Το μεγάλο κόλπο λεηλασίας!

Αποτέλεσμα εικόνας για σημαία ευρωπαικής ένωσης

Σχετική εικόνα

Η διαδοχική αποκάλυψη νέων απόψεων της πραγματικότητας στην ανθρωπότητα είναι μια πορεία που καλύπτει ολόκληρη τη διαδρομή της Ιστορίας και συνεχίζεται πάντα, όπως φανερώνει η ανάδυση του Μαϊτρέγια, του Χριστού. Στη Δύση, οι γνώσεις μας περιορίζονται λίγο-πολύ στο χριστιανισμό. Αλλά, θαμμένες μέσα σε πανάρχαιους μύθους και θρύλους, κι αργότερα σε ιερές γραφές, μαρτυρίες έχουν διασωθεί για τη ζωή, την παρουσία και τις διδασκαλίες άλλων, παλαιότερων δασκάλων ή αβατάρ. Η εστίασή μας στα επιτεύγματα του Ιησού στην Παλαιστίνη συχνά μας κάνει να μη βλέπουμε ή πάντως να μην αξιολογούμε αρκετά τη συμβολή άλλων αβατάρ και άλλων πίστεων. Αυτή η στενή θεώρηση της εξέλιξης της ανθρωπότητας κάνει πολλούς δυτικούς να δυσκολεύονται ν' αναγνωρίσουν την εμφάνιση ενός ακόμα δασκάλου.

Κάθε αβατάρ φέρνει μια διδασκαλία, η οποία, όταν συλλαμβάνεται σωστά και μπαίνει βαθμιαία σ' εφαρμογή από την ανθρωπότητα, διευρύνει την κατανόησή μας και γίνεται το επόμενο βήμα μπροστά στην ανάπτυξή μας.

Ηρακλής

Ένας από τους πρώτους τέτοιους Δασκάλους εμφανίστηκε σε τόσο μακρινή μας εποχή, που είναι αδύνατο να πούμε πότε ακριβώς έζησε*, αλλά ο αρχαίος θρύλος μάς μεταφέρει τη μνήμη των επιτευγμάτων του: Ο Ηρακλής, ένας "δάσκαλος-ήρωας", ζωγράφισε για την ανθρωπότητα, "με τη μορφή ενός συμβολικού, εικονογραφικού και παγκόσμιου δράματος, την ιδέα ενός μεγάλου σκοπού, που δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνο μέσ' από αγώνες και δυσκολίες" (Αλίκη Μπέιλι, "Η Επανεμφάνιση του Χριστού", Lucis Ρress). Παρουσίασε στην ανθρωπότητα την ιδέα των δοκιμασιών στο μονοπάτι που φέρνει πίσω στον Πατέρα, στο ίδιο το ταξίδι της εξέλιξης, όπως συνοψίζεται και διατηρείται στους Δώδεκα Αθλους του Ηρακλή. Οι άθλοι είναι οι δοκιμασίες στις οποίες όλοι υποβάλλονται πριν από κάθε μύηση.

Ο Βυάσα ήταν ένας άλλος μεγάλος αβατάρ που έφερε στην ανθρωπότητα το μήνυμα ότι ο θάνατος δεν είναι το τέλος. Ο αντίκτυπος αυτής της φαινομενικά απλής έννοιας ήταν τεράστιος, αφού σήμαινε ότι υπήρχε τώρα η δυνατότητα να ταυτιστούμε μ' έναν ανώτερο αθάνατο εαυτό και όχι μόνο με τη ζωή του φυσικού επιπέδου.

Υπήρξαν κι άλλοι μικρότεροι δάσκαλοι στο διάστημα που μεσολάβησε από τον Βυάσα ώς το Βούδα, αλλά ο Βούδας ήταν ένας μείζων δάσκαλος που ήρθε στην Ανατολή φέρνοντας φώτιση, φέρνοντας τις απαντήσεις στα τόσα ερωτήματα που βασανίζουν και προβληματίζουν την ανθρωπότητα σχετικά με την ίδια της την ύπαρξη. Ήρθε "για να θέσει τα θεμέλια για μια πιο φωτισμένη προσέγγιση στη ζωή, δίνοντας τη διδασκαλία που έμελλε ν' ανοίξει την πόρτα για το έργο του Χριστού, ο οποίος, όπως γνώριζε, θ' ακολουθούσε στα βήματά Του" (Αλίκη Μπέιλι, "Η Επανεμφάνιση του Χριστού"). Δίνοντας στον κόσμο τις Τέσσερις Ευγενείς Αλήθειες, ο Βούδας απάντησε στο ερώτημα του ανθρώπου "γιατί;". Δίδαξε ότι η οδύνη του ανθρώπου είναι δικό του δημιούργημα και ότι η εστίαση της επιθυμίας στο υλικό και στο εφήμερο είναι εκείνη που προξενεί όλη την απόγνωση, το μίσος και τον ανταγωνισμό, και είναι η αιτία που "ο άνθρωπος βρέθηκε να ζει στο βασίλειο του θανάτου – στο βασίλειο της υλικής διαβίωσης...". Η ζωή, το παράδειγμα και οι διδασκαλίες του Βούδα προετοίμασαν το δρόμο για το Χριστό. Έχοντας έρθει 500 περίπου χρόνια πριν από το Χριστό, ο Βούδας ήταν η εκδήλωση της άποψης της Σοφίας του Θεού, όπως ακριβώς ο Χριστός είναι η ενσωμάτωση της άποψης της Αγάπης. Αυτοί οι δυο μεγάλοι αβατάρ συνεχίζουν πάντα να εργάζονται μαζί και ο Βούδας βοηθάει και υποστηρίζει τον Μαϊτρέγια, το Χριστό, στην τωρινή Του αποστολή στον κόσμο.

Είναι αξιοσημείωτο ότι Εκείνος που είναι γνωστός ως ο Βούδας εργάστηκε μέσ' από το μαθητή Του, τον Πρίγκιπα Γκοτάμα, με τρόπο παρόμοιο μ' εκείνον που ο Μαϊτρέγια, με την ιδιότητά Του ως Χριστός, επιφώτησε το μαθητή Ιησού κι εργάστηκε μέσ' απ' αυτόν στην Παλαιστίνη. Ο Δάσκαλος Τζιαλ Κουλ λέει (στην "Επανεμφάνιση του Χριστού") ότι γύρω στην εποχή της επιστροφής του Χριστού, ο Βούδας θα στείλει δυο ασκημένους μαθητές για να μεταρρυθμίσουν το βουδισμό (την ίδια στιγμή που ο Δάσκαλος Ιησούς θα κάνει ορισμένες πρώτες ενέργειες για ν' αναλάβει και πάλι τον έλεγχο της Εκκλησίας Του). Ο βουδισμός, όπως και άλλες θρησκείες, περιμένει τον ερχομό ενός άλλου μεγάλου δασκάλου: Αυτός είναι γνωστός ως ο Μαϊτρέγια Βούδας, ο Πέμπτος Βούδας στη συνεχιζόμενη γραμμή των θείων αποκαλύψεων.

Ο Σρι Κρίσνα κι ο Σανκαρατσάρυα, δυο άλλοι μεγάλοι αβατάρ, υπήρξαν και οι δυο προηγούμενες ενσαρκώσεις του Μαϊτρέγια. Ο Κρίσνα εμφανίστηκε γύρω στα 3.000 π.Χ. και ο Σανκαρατσάρυα έζησε γύρω στα 800 π.Χ. Ο Σανκαρατσάρυα έδωσε "βαθυστόχαστη διδασκαλία για τη φύση του Εαυτού", ενώ ο Σρι Κρίσνα κατέδειξε την ανάγκη να τιθασέψουμε την αστρική, συναισθηματική μας φύση και άνοιξε έτσι την πόρτα προς τη δεύτερη μύηση. Στην Παλαιστίνη, εργαζόμενος μέσ' από το μαθητή Ιησού, ο Μαϊτρέγια, ο Χριστός, ολοκλήρωσε το έργο του Βούδα, εκδηλώνοντας την άποψη της Αγάπης του Θεού.

Η σύγκριση όλων των θρησκειών φανερώνει τα κοινά τους στοιχεία. "Τελικά θα εγκαινιαστεί μια νέα παγκόσμια θρησκεία που θα είναι συγχώνευση και σύνθεση της ανατολικής και της δυτικής προσέγγισης. Ο Χριστός θα ενώσει όχι μόνο το χριστιανισμό με το βουδισμό, αλλά και την έννοια του υπερβατικού Θεού, που υπάρχει έξω από τη δημιουργία Του, με την έννοια του Θεού που ενυπάρχει σ' όλη τη δημιουργία – μέσα στον άνθρωπο και σ' όλη τη δημιουργία". Και οι δύο αυτές προσεγγίσεις θα συνδυαστούν σε μια νέα θρησκεία βασισμένη στα Μυστήρια της Μύησης και σε μια σωστή γνώση της επιστήμης της επίκλησης της Θεότητας.

* Σημείωση: Στο βιβλίο του Μπέντζαμιν Κρεμ "Η Αποστολή του Μαϊτρέγια, τόμος Ι" (Κατάλογος μυστών) αναφέρεται το 8.000 π.Χ. ως η εποχή που έζησε ο Ηρακλής.

Ο Γκοτάμα προείδε τον Μαϊτρέγια

Σχετική εικόνα

"Σ' εκείνες τις ημέρες, λοιπόν, αδελφοί, θα προβάλει στον κόσμο ένας Εξυψωμένος με το όνομα Μαϊτρέγια (ο Αγαθός), ένας Αρχατ, ένας Απόλυτα Φωτισμένος, προικισμένος με σοφία και δικαιοσύνη, ένας Χαρούμενος, ένας Γνώστης του κόσμου, ο Απαράμιλλος Ηνίοχος ανθρώπων που πρέπει να τιθασευτούν, ένας δάσκαλος των ντέβα και του ανθρώπινου γένους, ένας Εξυψωμένος, ένας Βούδας όπως εγώ.

Αυτός με τις δικές του υπερφυσικές δυνάμεις θα συνειδητοποιήσει και θα κάνει γνωστό τον κόσμο και τους κόσμους των ντέβα, με τους Μάρα και τους Βράχμα τους, τις στρατιές των αναχωρητών και των βραχμάνων, των ντέβα και των ανθρώπων, έτσι όπως κάνω εγώ τώρα. Θα διακηρύξει τον Κανόνα, εξαίσιο στην αρχή του, εξαίσιο στο μέσο του, κι εξαίσιο στο τέλος του. Θα κάνει γνωστή την απόλυτα τέλεια ζωή της δικαιοσύνης σε όλη της την αγνότητα, τόσο στο πνεύμα όσο και στο γράμμα της, έτσι όπως κάνω εγώ τώρα.

Θα οδηγεί ένα Τάγμα Αδελφών που θ' αριθμεί πολλές χιλιάδες, όπως εγώ τώρα οδηγώ ένα τάγμα Αδελφών που αριθμεί πολλές εκατοντάδες".

(Γκοτάμα Βούδας, στη "Digha Νikaya").

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Με τον Μπέντζαμιν Κρεμ

Σχετική εικόνα

Ε. Λέτε ότι ο Κύριος Μαϊτρέγια ήταν ο Κρίσνα. Ωστόσο, ο Σάι Μπάμπα φαίνεται να λέει ότι ο Ίδιος ήταν ο Κρίσνα. Μπορείτε να το εξηγήσετε αυτό, σας παρακαλώ;

Α. Πιστεύω ότι ο Κρίσνα ήταν μια προηγούμενη εκδήλωση του Μαϊτρέγια, αλλά και ο Σάι Μπάμπα σωστά μιλάει (αν εγώ μπορώ να το πω αυτό) όταν υποστηρίζει ότι ήταν ο "Κρίσνα". Ο "Κρίσνα" συσχετίζεται με την ενέργεια της αγάπης. Ο Σάι Μπάμπα είναι ένας συμπαντικός Αβατάρ που ενσωματώνει την ενέργεια της αγάπης στο συμπαντικό επίπεδο, ενώ ο Μαϊτρέγια, που είναι πλανητικός Αβατάρ, ενσωματώνει την ενέργεια της αγάπης στο πλανητικό επίπεδο. Ο καθένας Τους είναι μια εκδήλωση της Αγάπης του Θεού, αλλά σε διαφορετικά επίπεδα. Αλλά μέσ' από τον Κρίσνα εκδηλώθηκε η ατομική συνείδηση του Μαϊτρέγια, με τη μέθοδο της επιφώτησης (όπως εκδηλώθηκε και στην Παλαιστίνη μέσ' από τον Ιησού), ενώ ο Σάι Μπάμπα ταυτίζεται με τον Συμπαντικό Κρίσνα ή την Αρχή του Χριστού.

Ε. Ποιος είναι ο ρόλος του Βούδα στην πλανητική μας Ιεραρχία; Ποια είναι η σχέση Του με τον Μαϊτρέγια;

Α. Ο Βούδας δεν διατηρεί πια ένα φυσικό όχημα, παρά κατοικεί στο ανώτατο κέντρο του πλανήτη μας, τη Σαμπάλλα, που αποτελείται από ύλη των δύο ανώτατων αιθερικών επιπέδων και βρίσκεται στην έρημο Γκόμπι. Ο Βούδας λειτουργεί ως ο 'Θείος Ενδιάμεσος' μεταξύ της Σαμπάλλα και της Ιεραρχίας, φέρνοντας το Σχέδιο από τη Σαμπάλλα στους τρεις Μεγάλους Κυρίους της Ιεραρχίας (το Χριστό, τον Μάνου και τον Κύριο του Πολιτισμού), οι Οποίοι το προσεγγίζουν στο εφικτό και το θέτουν σ' εφαρμογή μέσ' από την ανθρωπότητα. Ο Βούδας είναι ο αδερφός του Μαϊτρέγια. Οι δυο Τους ήταν ανάμεσα στην πρώτη ομάδα της γήινης ανθρωπότητας που 'πέτυχαν', δηλαδή που πήραν μύηση, στην πρώιμη ατλάντια εποχή και από τότε βρίσκονταν πάντα στην πρωτοπορία της ανθρωπότητας. Ο Βούδας συμμετέχει βαθύτατα στην εξέλιξη της αποστολής του Μαϊτρέγια ως Παγκόσμιου Διδασκάλου.

E. Γιατί μερικοί Αβατάρ γερνούν;

A. Μερικοί γερνούν και μερικοί όχι. Ορισμένοι "κρυφοί" Αβατάρ, όπως ο Μπαμπατζί και ο ίδιος ο Σάνατ Κουμάρα, δεν γερνούν, και το σώμα με το οποίο παρουσιάζεται τώρα ο Μαϊτρέγια δεν θα γεράσει σ' ολόκληρη την Υδροχοϊκή Εποχή. Αβατάρ όπως ο Ραμακρίσνα, ο Ράμανα Μαχάρσι, ο Σάι Μπάμπα και άλλοι που παίρνουν ανθρώπινο σώμα υπόκεινται αναπόφευκτα στην ανθρώπινη φθορά. Αλλά αυτό συμβαίνει μόνο όταν ο σκοπός της ενσάρκωσής Τους έχει εκπληρωθεί.

E. Είναι πιθανό ένας Αβατάρ να ενσαρκωθεί ως ομάδα – για παράδειγμα, με σκοπό να μας δείξει πως να ενεργούμε ως ομάδα ή για να δώσει έμφαση στην ομαδική συνείδηση;

A. Αυτή η ιδέα είναι δημοφιλής ανάμεσα σε μερικές ομάδες και άτομα, ιδίως σε σχέση με την επανεμφάνιση του Χριστού. Απορρέει από την πίστη στην εκδήλωση της Χριστικής Αρχής ή Συνείδησης μέσω της ανθρωπότητας, με την έννοια ότι καθώς αυτή η Αρχή εκδηλώνεται σε αρκετά πλατιά κλίμακα, συντελείται έτσι η επανεμφάνιση του Χριστού. Αυτή η έκλυση της Χριστικής Αρχής (που ενσωματώνει ο Χριστός) είναι ο ένας μόνο από τους τρεις τρόπους της εκδήλωσης του Μαϊτρέγια. Oι άλλοι δύο είναι η επιφώτηση του νου ορισμένων μαθητών και η φυσική παρουσία Του στον κόσμο. Οι πληροφορίες μου είναι ότι κανένας Αβατάρ σήμερα, ή στο μέλλον, δεν θα ενσαρκωθεί ως ομάδα.

* * *

banner oikogenia

banner paragelies 2 1

Χρήστος Κιτσινάμας

Christos

info@urantiacenter.gr

Κιν. 697 4820 269

   Χρήστος Κιτσινάμας

facebook

      kryon Hellas 

facebook

  

Κρύων, Ποιος Είσαι;

10396295 826657417424074 2500962341146178147 n

Ιησού, Ποιος Είσαι;

aajeW5GL

Ο Ανώτερος Αγγελικός σου Εαυτός

ceb1cebdcf8ecf84ceb5cf81cebfcf82 ceb5ceb1cf85cf84cf8ccf82 cf86cf89cf84ceb5ceb9cebdceae cebaceb5cf87ceb1ceb3ceb9ceac

Η Μετάβαση του Πλανήτη στη Νέα Γη

10427315 10152763893429232 1753279288421328215 n

Παράλληλη Γη

fullmoon

Επαφή με τους Πνευματικούς σας Οδηγούς

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτιά διαλογισμός

Ο Κοσμικός πόνος της γέννησης

720 849392a8b1a96a459a54b7b167387784

Ιησούς: Ο Φωτεινός Εαυτός σας

Σχετική εικόνα

Η ταυτότητα των «Εργατών του Φωτός»

twin flame heart

Η γαλαξιακή ιστορία των Εργατών του Φωτός

oneness

Οι «Εργάτες του Φωτός» ενσαρκώνονται στη γη

2e97620026b4d1b8ac71eb7196e7a914

 

H αποστολή του εργάτη του φωτός

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ανώτερος Εαυτός 

«Τα Χαρακτηριστικά του Κομιστή Σπίρτων»

Η Πορεία του Πρωταρχικού Δημιουργού

9c6fe1c968db328e216ec811fa7a37c6 XL

Η Ιστορία του Γαλαξία σας

galaxias4

ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

Σχετική εικόνα

Η ιστορία της ανθρωπότητας

Το Νόημα της Ζωής – Ποιοι Είστε – Το Μεγάλο Σχέδιο

ob eb0c46 11209410 518718224960138 2187445786763 1

Ταξίδια ψυχής!

220px Psyche et LAmour

Η Γαία μιλά

spirit elements

Το 2014 Νέα Εποχή Παγετώνων άρχισε!

Οι ενέργειες της Νέας Γης

Αγρογλυφικά

aa6903b5b0d3b96bcdc5 1428191680

Το Ιερό συμβολαιό μας

iero simvolaio

Άγγελοι στη Γη

neraides1

Η Αλήθεια για τους Αγγέλους

Angel of Light

Η βασιλεία των ουρανών

550 334 230193

Ταξίδι μέσα από το Φως

Screenshot 11 1

"Γειωτές" της Ενέργειας

agioy pneymatos

Αρχάγγελος Μιχαήλ Διαλογισμός

Αποτέλεσμα εικόνας για Αρχαγγελος Μιχαήλ

Η Επταετία της Κάθαρσης

Fφωτια

Ζώντας στην 5η Διάσταση

5278144 lg

Και τον Θεό ποιος τον έκανε;

0000

«Εγώ Ειμί ο Ων»

Moses41

Θεέ μου, Θεέ μου γιατί με εγκατέλειψες;

robert powell1 570 776x600

Eίναι πολύ σημαντικό να ακυρώσετε το κάρμα σας!!!

«Προσδιορισμός της Γηραιάς Ψυχής»

indians1

Γνωρίζετε πόσο γραμμικοί είστε;

Δαυίδ ο αγαπητός...

Άνοιγμα Ιερού Χώρου

Σχετική εικόνα

Τι είναι τα Ζώα Δύναμης

Αποτέλεσμα εικόνας για power animal

Νότος: Φίδι

Αποτέλεσμα εικόνας για φίδι

Δύση: Ιαγουάρος (τζάγκουαρ)

 Αποτέλεσμα εικόνας για Ιαγουάρος Τζαγκουαρ

Βορράς: Κολιμπρί

Αποτέλεσμα εικόνας για κολιμπρί

Ανατολή: Αετός

Αποτέλεσμα εικόνας για Αετός